mandag 30. november 2009

Julemesse og andre strikkerier

Hatt det litt for travelt de siste dagene og dermed rett og slett glemt hele bloggen. Men nå er runden med tvangsbaking (høres fælt ut) over for en stund, og kosebakinga fram mot jul kan begynne.
Denne helgen har jeg stått på julemesse sammen med en gjeng damer på velhuset i bygda. Vi har solgt hummer og kanari (med og uten fjær),og fått inn en fin liten sum som vi skal bruke til kos for ungene i skolekorpset.
Genseren i Classic Alpaca fra Drops vokser sakte men sikkert, og har flyttet seg inn på en stor rundpinne. Det morsomste begynner nå - mønsteret. Den skal bli tilsvarende som "tomannsteltet" jeg lagde i Karisma fra Drops for en stund siden, og forhåpentligvis bare plass til meg selv inni denne :)
Så er jeg i gang med tunika til lisjepiå, strikket av Manos silk blend på pinne 3,5 og 4, et garn av 30% silke og 70% merinoull, utrolig godt å strikke med, fantastisk mykt, anbefales!!! Har shoppa på Kosekroken her i bygda. Mønsteret er hentet fra et blad jeg har begynt å abonnere på, "Alt om håndarbeidets strikkemagasin" nr 11/2009.
I dag våknet vi opp til fem cm våt snø, og det bare øker på. Tro om det er julesnøen ...?? skal ta et flott bilde dersom dette viser seg å bli liggende.

3 kommentarer:

 1. Hobby klubben du tintin, nå er jeg så nyfiken her jeg sitter. Skulle så gjerne ha vist hvor dere finner denne hobbyklubben da jeg har helt dilla på sælbu mønster for tiden.

  Strikkemari

  SvarSlett
 2. Hei Strikkemari! Boka er mulig å få fatt i selv om du ikke er medlem i www.hobbyklubben.no. Den heter "Selbuvotten" av Terri Shea, gitt ut på Samlaget, inneholder 140 sider med over 30 ulike varianter av en selbuvott. Jeg har bare sett noen få av sidene på nettet, men jeg likte det jeg så, har bestilt den for Sido, og håper å få smugtitte litt i den selv :)

  SvarSlett
 3. har også bestil denne boken så hvis sido er urimelig så får jeg ha min i kurven så kan jo sido bare sitte der. Nå har jeg aldri opplevd henne som urimelig da. Ble bare så nysgerig sist jeg var hos sido så var den enda en dame som pratet om denne selbuboka, det var da sido fortalte at du skulle/hadde bestilt den for henne.

  SvarSlett