tirsdag 29. desember 2009

Godt nytt og kreativt år!

Jomjula er en fin tid med mye god mat, samvær med familie og venner, og også rolige dager med tid til ettertanke.
Både pinner og kroker har fått holde på, og små og store prosjekt er blitt ferdige. Den halvferdige jakka til Storepiå ble børstet støv av rett før klokkene slo på julaften, og nå måtte jeg stjele den tilbake en sen nattetime når frøkna lå og sov for å få tatt bilde. Jakken er strikket i garn fra Du store alpakka,T' ika som er peruansk pimabommull på pinne nr 5. Vrangbordene er krøkkete å strikke ettersom det er vridde både rette og vrange, i tillegg glemtejeg å øke ut på vrangbordene (leste ikke langt nok i oppskriften), så de måtte gjøres på nytt. Kjedelig, men så typisk meg.
Grytekluten er en oppskrift fra Drops, og skulle egentlig strikkes i Paris, men jeg valgte Sumatra fra Pt fordi jeg tenkte at ribbefett trenger seg ikke så lett inn i mecerisert garn. Kanskje en tullete tanke, men den er da blank og fin.
Skulle egentlig bli to av disse, men så tittet jeg innom Hobbyugla og fant noen flotte helklede grytekluter i vaffelmønster(tusen takk!)og en kjempefin forklaring på fremgangsmåten, og då måtte jeg bare prøve. Så noen av samme sorten på et husflidsutsalg, og syns de hadde en fin struktur samtidtig som de var tjukke. Min ble stor fordi jeg la opp 48 masker i Sumatra fra Pt. Skal lage noen mindre med det hvite garnet jeg har til overs, men da tror jeg det holder med 36 masker.
Så er tunikaen i Classic Alpaca fra Drops ferdig, den er strikket på pinne nr 4 fordi jeg strikker bittelitt løst. Mønsteret er i Karisma fra Drops, og jeg har et koksgrått tomannstelt liggende i samme modell(linken ligger på et tidligere innlegg). Denne gangen kan jeg kalle det ferdige produktet genser eller tunika, og den sitter perfekt - og godt er det. Er ikke så glad i å lange mange av det samme, men hadde gledet med så veldig til å bruke denne.
Og nå kan endelig julegaven til mannen fra nissemor avsløres med et bilde, den er før anledningen pyntet med to søte bjeller. Spenningen var stor da pakken ble åpnet, og overraskelsen ble vel minst like stor. Stringtrusen er strikket i Merino fra Drops på pinne nr 3.
Lisjepiå fikk to store esker med Lego i julegave, og dette er blitt den store aktiviteten for både store og små. Et leketøy som aldri går av moten, og som både aktiviserer og engasjerer. Bestilte disse på nettet rett fra Lego.
Jeg vil med det samme ønske alle som titter innom bloggen min et riktig godt nyttår! Håper på mange kreative muligheter i året som kommer.

5 kommentarer:

 1. Jammen har det ikke gått unna i jula hos deg:) Gleder meg til å se dere i morgen. Hjåper jeg ikke har frosset i hel på jobben først, 16-17 grader inne er litt i kaldeste laget.
  Klem

  SvarSlett
 2. Brrr, det hørtes kaldt ut, synd du har solgt alle strikkevarene dine, ellers kunne du bare tredd på deg noen votter og sånt.
  Gleder med til i morgen jeg også. Håper det er lov å ta med krok og garn...er helt i heklemodus nå...

  SvarSlett
 3. Du har mykje fint her! Kjedeleg å strikke tunika/genser to gongar, ja! Eg hadde ALDRI gjort det... Så tolmodig er eg ikkje;) Godt at andre er meir tolmodige!

  SvarSlett
 4. Og samme feilen her inne så jeg på den trusa, det sto da veldig klart at det var meninen at den skulle klø;)

  Kjempe flink har du vært tintin. Masse som du har produsert her nå mellom jul og nyttår. Må jo innrømme at pinner og hekle nål har heller ikke fått vile her i romjulen. Bare jeg som er litt treg av meg til å få tatt et bilde

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelig bloggvennskap i året som er gått.

  Ønsker deg et riktig Godt Nyttår!

  Klem Tino :)

  SvarSlett